Vrei contabilitate? Contacteaza-ne acum la 0740.398.555 / 0743.587.845 sau scrie-ne un e-mail la adresa rdtexpert@gmail.com

principiul prudenței

« Înapoi la index-ul dicționarului

constă în aceea că pentru deprecierile, riscurile și pierderile probabile care pot surveni în activitatea exercițiului curent sau anterior nu este admisă, pe de o parte, supraevaluarea elementelor de activ și a veniturilor, iar pe de altă parte, subevaluarea elementelor de pasiv și a cheltuielilor. Aceste cerințe asigură evitarea transferării în perioada viitoare a incertitudinilor din cursul exercițiului curent și a celui anterior sau, altfel spus să nu influențeze patrimoniul și rezultatele exercițiilor viitoare cu ceea ce nu se reflectă la acestea. De asemenea, prudența nu permite constituirea de rezerve sau provizioane fără obiect sau supradimensionate.
De aici, rezultă importanța procesului de evaluare care este supus unui regim prudențial îndeosebi orientat în zona profitului realizat și al deprecierilor indiferent de rezultatul exercițiului (pierdere sau profit).

< Înapoi la index
Copyright © 2017 RDT Contabilitate