Vrei contabilitate? Contacteaza-ne acum la 0740.398.555 / 0743.587.845 sau scrie-ne un e-mail la adresa rdtexpert@gmail.com

leasing

« Înapoi la index-ul dicționarului
  • sau credit contract de închiriere este o modalitate de finantare prin care întreprinderea utilizatoare a obiectivului de investitii ce se dobândesc nu are calitatea de proprietar ci uzufructier, un fel de chirias în acest contract.
  • leasingul este o forma speciala de închiriere a bunurilor imobiliare sau mobiliare prin care chiriasul obtine avantaje legate de posesiunea bunului închiriat, în timp ce finantarea achizitiei acestuia este facuta de societatea de leasing.
  • leasingul este o operatiune de finantare care permite întreprinderii sa dispuna de un bun dupa cum crede de cuviinta, fara a fi necesar sa-si constituie fonduri de investitii ci platind o chirie.
  • exista doua categorii principale de leasing:
  • tehnica de credit profesional care presupune incheierea unui contract de inchiriere a unei proprietati imobiliare, a unui echipament sau a altor active fixe, pe o perioada de timp determinata, contra unei taxe fixate de regula sub forma de chirie si este insotit de o promisiune de vanzare din partea locatorului in favoarea locatarului.
< Înapoi la index
Copyright © 2017 RDT Contabilitate