Vrei contabilitate? Contacteaza-ne acum la 0740.398.555 / 0743.587.845 sau scrie-ne un e-mail la adresa rdtexpert@gmail.com

auditorul

« Înapoi la index-ul dicționarului
  • „ persoana care are calificarea și care este mandatat pentru a conduce toate componentele unui audit.” (își asumă responsabilitatea ultimă într-o misiune de audit)
    • Nu aparține unei caste superioare și nu este investit cu nici o putere;
    • Constată fapte;
    • Respectă principii deontologice stricte;
    • Aparține unui corp nou de meserii creat în ultimii ani.
  • partenerul din cadrul misiunii. Termenul „auditor” este folosit pentru a descrie fie partenerul din cadrul unui audit, fie firma de audit. Acolo unde se aplică partenerului din cadrul unui audit, el descrie obligațiile sau responsabilitățile partenerului din cadrul misiunii. Astfel de obligații sau responsabilități pot fi îndeplinite fie de partenerul din cadrul misiunii de audit, fie de un membru al echipei de audit. Acolo unde obligația sau responsabilitatea trebuie îndeplinită în mod expres de partenerul din cadrul unui audit, se folosește mai degrabă expresia „partener din cadrul unui audit” decât termenul „auditor”. (Termenul „auditor” poate fi folosit atunci când descrie serviciile conexe și angajamentele de asigurare, altele decât cele de audit. O astfel de referire nu înseamnă că o persoană care efectuează un serviciu conex sau un angajament de asigurare, altul decât cel de audit, trebuie să fie neapărat auditorul situațiilor financiare ale entității.)
< Înapoi la index
Copyright © 2017 RDT Contabilitate